g

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc odio purus, tempus non condimentum eget, vestibulum.

SEO

SEO – Hvordan få bedre resultater – 10 tips til din nettside

Når det kommer til SEO handler alt om riktig strategi. SEO er den mest kostnadseffektive måten å få nye kunder til nettsiden din, men det er dessverre ingen konkret løsning på hvordan du kan havne på toppen.
I denne artikkelen skriver jeg om et par tips til din side som gjør at du kan havne høyere i resultatene til Google.

 

Nr. 1 – Innhold med høy kvalitet

Uansett markedet du befinner deg i, når du skriver en artikkel eller lignende pass på å gi brukelig informasjon som er til nytte for besøkende. Hvis du «kunden» den informasjonen de vil ha, så spiller ikke lengden på innholdet noen rolle. Men lenger artikler havner vanligvis høyere opp.

Research, research og research.. Sjekk ut hva annet som kommer høyt opp når du søker etter noe. Slik kan du finne nøkkelord som hjelper deg med å få en høyere posisjon. Som fører oss til tips nr. 2

 

Nr. 2 – Nøkkelord Research

Aldri start en artikkel uten å sjekke ut hva slags nøkkelord en kan bruke. Her er det best å bruke Google Keyword Tool. Klikk på «Search for new keyword and ad group ideas» og skriv inn ordene du vil nå. Da vil du få en liste over lignende nøkkelord folk søker etter når de søker etter temaet ditt.

Det er også mulig å skrive inn søkeord inn i Google sitt standard søkefelt, for så å se hva slags forslag som kommer opp!

Man har også en liten liste i bunn av siden etter at man har utført søk, dette er lignende søkeord som er populære hos andre.

Samtidig er det viktig å ikke fylle siden/artikkelen med mange unødvendig nøkkelord.

 

Nr. 3 – Bruk unike titler og beskrivelser

Tidligere spilte dette en stor rolle innenfor SEO verden, men i den siste tiden vektes dette mindre og mindre. Likevel er det viktig at alt er på stell her, slik at man ikke har like titler etc. som andre som gjør at det er større sannsynlighet for at du mister besøkende.

 

Nr. 4 – Bruk et sitemap

Dette er en viktig rolle innenfor SEO. Det hjelper Google med å «Crawle» gjennom siden din. Dette er en algoritme som leser gjennom siden din og om du gir den veiledning for hvor den skal lete, belønner den deg ofte for dette. 

Om du er eier av en WordPress side er det flere plugins som kan gjøre dette for deg, bl.a.: Google XML Sitemaps og XML Sitemap & Google News Feed.

 

Nr. 5 – Unngå 404!

Det er ikke så stress om det er noen av sidene som viser en 404 error side, men dette kan være kjipt for brukerne av siden. Som til slutt kan ha en effekt på SEO’en.

 

Nr. 6 – Se på konkurrentene

Det er alltid gøy å se hvordan konkurrenter gjør forskjellige ting, og om man ser at disse rangerer høyt på forskjellige steder kan det være lurt å ta inspirasjon fra dem og hente ut ting som virker og gjøre dette eget. Tenk om du klarer å få bedre SEO slik at kunder som vanligvis ville klikket inn til de, nå kommer inn til din side isteden.

Men husk at man ikke har lov til å kopiere og stjele materiale!

 

Nr. 7 – Økt sidehastighet gir økt SEO 

Hastigheten på nettløsningen din er ofte utrolig viktig i Google rangeringsfaktor. Ingen liker en treg nettside, og det gjør ikke Google heller. Vi forventer i dag at man skal kunne laste inn alle sider under 2 sekunder, eller så mister den besøkende fort interessen og lukker vinduet. Her er det mange muligheter for å teste ut sidehastigheten, og hvordan man kan forbedre den.

Sjekk ut din nettside hastighet med Google PageSpeed eller Pingdom Tool.

 

Nr. 8 – Fjern innhold som er duplikater

Innhold som er det samme over flere sider, hvor man kun har kopiert er ikke Google veldig glad i. Pass på at alt er unikt.

 

Nr. 9 – Oppdater innholdet på siden din

Nettsider med nytt, friskt og høy kvalitet innhold gir gode resultater og rangerer ofte høyere. Det forteller Google at du passer på at siden din er oppdatert.

 

Nr. 10 – Optimaliser bildene dine

Alle bilder som er publisert på din nettside burde ha et relevant navn, bruke alternative «tags», «attributter» og beskrivelser. 

___

Dette er en liten liste over mange ting man kan gjøre for å forbedre en nettsides SEO, samtidig er det viktig å huske at antall besøkende spiller en stor rolle. Derfor vil nettsider som allerede har mange besøkende få enda fler.

Om du ønsker hjelp til SEO, er det bare å ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne!